Image is not available
Image is not available
Slider

La Familia´s Elbacio Debbie Devils

Fina Bästa Deb är idag 9 år och vi har gjort så mycket tillsammans.

Det började med att jag sett en Schappevalp och åkte till Stockholmsmässan för att titta på Schapparna men jag kom tyvärr för sent så ringen var tom. Tittade runt lite och såg en person som höll på packa ihop sina grejer med rosetter och grejer. Gick fram och frågade lite om hundarna och sen var jag fast!!! Bokade en valp direkt på stället och då var inte ens Fideli parad.

Juni 2008 föddes Debbie och en fantastisk vänskap mellan mej och hennes uppfödare Ninni med familj uppstod. Köpte Debbie på halvfoder och lovade Ninni att ställa Debbie så hon skulle få sina 3 excellent för att Ninni skulle kunna para henne.

Men detta blev nåt helt annat Ninni och jag åkte ut på utställningar både här i Sverige och Europa och fått uppleva massor och haft galet roligt på våra resor. 2011 köpte Ann (Trolltorpet´s) en valp från Ninni så då blev vi 3 tokiga ”damer” på turné med våra hundar. Så mycket roligt vi har haft och en fantastisk vänskap     

Deb och jag har som sagt provat mycket. Lydnad men var inget för oss, rally höll vi på med ett tag men fastnade inte där heller. Sen försökte vi med agility men blev för svårt att hitta träningstillfällen men väldigt roligt. Vallning tyckte väl Deb att det var si sådär hon gjorde vad som behövdes men inte mer blev godkänd anlagsprov .Viltspår fastnade vi för och tränade ganska mycket och blev också viltspår champion.   

Debbie är också utbildad Besökshund på Svenska Terapihundskolan. Vilket innebär att vi kan jobba t ex på äldreboende. Det är fantastiskt att se vad hundarna gör när vi är ute på besök.

Sen var det ju det här med Nose Work och det fullkomligt älskar Debbie. Behöver bara öppna kylskåpet och ta fram flaskan med doft så står hon bredvid redo och klar för att nosa, den glädje hon visar när vi kör Nose Work är helt underbart.

 

Debbies meriter

C.I.B International Beauty Champion, Svensk, Finsk, Norsk, Dansk, Holländsk Champion, Nordisk Champion, Viltspår Champion, SE VV-13, Helsinki Winner -13 Världs Vinnare -13 Ess-2014 och det jag är stoltas över att hon blev Bästa tik på Holländska Specialen 2016 men största största meriten är att Fina Bästa Deb är min <3

Deb har också blivit Bästa Holländska ras 4 gånger i Holland!